Pages

Monday, 14 April 2014

Team Power memanv Power..2nd Tops Sales of Rice Dispenser

Syukur Alhamdullillah..berkat usaha serta tunjuk ajar dr Syamputra, Team Power merangkul tempat ke-2 utk top sales Rice Dispenser dgn jualan melebihi 600 unit..
Wow, ini amat2 mengejutkan buat kami semua director2 bawah bimbingan abg Syam, bila mendapat berita Team Power TOP 5 dalam jualan RD iaitu No2 dlm Malaysia. Khabar gembira ini diumumkan d #Executive Conference 2104 di Pullman pd pagi td (14/4/14)..LUAR BIASA!! Dan esok tak sabar rasanya kami nak tahu adakah tahun 2014 merupakan kali ke3 kami, TP adalah #JUARA Top Sales dan Reqruit..so sama2 kita nanti kan esok ye. Smoga kejayaan skali lg berpihak pd Tean Powet.

So nampak kan betapa pentingkan kerja dalam berpasukan atau #TEAMWORK diantara satu sama lain bg mencapai target challenge yg diberi oleh Tupperware Brands. Memang enjoy sgt bila berada dalam #Team Power dan turut serta dlm bisnes tupperware ni..

Anda kat luar sana ambil lah peluang ini utk turut serta bersama Team Power dgn membina kerjaya dlm Tupperware Brands. Hubungi saya, Rani 0197581213 utk sama2 bernaung dbawah organisasi Team Power.

RANI 019 758 12 13

Sunday, 13 April 2014

Tupperware Demo Party

Salam smua..

Semalam 1 lg Program yg dianjurkan oleh Team Power..iaitu..Demo Party..

Program ni btujuan mberi pendedahan kpd ahli2 baru bkenaan bagaimana utk mengendalikan Party Tupperware.

TANPA BAYARAN
TANPA YURAN
TANPA SYARAT2 KETAT
smuanya adalah PERCUMA
Hanua perlu hadirkan diri shaja ke program ilmu ini..

Yang menariknya program ni kami sndiri yg kendalikan..dan smua yg hadir berpeluang utk merasa sndiri bagaimana utk mengendalikan Party Tupperware ni..mmg best..

Hmmmm ni baru Siri I. Akan ada Siri II nnti..anda tunggu..akan kami war2kan..
Tp hanya utk ahli2 TEAM POWER sahaja..

Jom jd ahli. Daftar dgn saya dan jd ahli bawah naungan Team Power..segala2nya akan dikongsi bsma..sma2 kita bina kejayaan.

Hubungi Rani 0197581213 utk penyertaan keahlian..

Jom tgok gmbr2 aktiviti kami blaja Demo Party Tupperware

Thursday, 27 March 2014

Special Offer This Week

Salam smua..maaf la sbb baru bksempatan nak updatr blog bknaan dgn offer2 drp Tupperware..

    Ekceli, offer ni dh start 24hb Mac aritu..tp dsebabkan saya agak sibuk dgn aktiviti dan tugas harian, menyebabkan saya agak lewat utk meng'upload'kan gmbr2 brg offer..

    Hanya utk minggu ni shaja..
24hb mac - 321hb Mac 2014..tgok2 n belek2 n tenung2kanlah...mana tau ada yg bkenan..hrga lak mmg dh cantik..nak tunggu apa lagi..beli lah sekarang utk penjimatan hebat..anda pasti xmnyesal..

    Jom tgok bbrapa item yg sedang 'hot' ni..if bminat, hubungi saya Rani 0197581213..special offee 'early bird'

Tuesday, 25 March 2014

MH370 Hilang..Tragedi MH370

Assalamualaikum smua..
Agak lama rsa nya saya tidak mencoretkan tinta d ruangan ini..malah d media2 sosial yg lain juga..agak slow..tidak rancak spt biasa..

Prasaan saya masih dselubungi dgn rasa sedih & pilu d atas apa yg berlaku terhadap negara kita yg menjadi tumpuan dunia..

Berita kehilang pesawat #MH370 dr Kuala Lumpur ke Beijing..sedih dgn berita kehilangan psawat berkenaan. 17 hari misi pencarian yg masih belum menemui apa2..namun, semalam 24hb jam 10mlm, PM telah mengumukan bahawa Pesawat MH370 telah mengakhiri perjalanannya d selatan Lautan India..sbuah LAUTAN TERPENCIL DI DUNIA..sedih dan bcucuran air mata ini tatkala menerima brita bkenaan yg ng saya amat menyayat dan meruntun hati ramai pihak..

Namun, kita haruslah redha dgn ketentuan Ilahi..inilah yg d katakan qada dan qadar yg telah allah tentukan..Allah lah yg Maha Mengetahui Segala2nya..Allah jua lah Perencana yg Terbaik..Dia Maha berkuasa ke atas segala2nya..

Benar, prasaan sedih itu masih menyelubungi hati kita..namun jgnlah terus2an dturuti hati sedih itu..percayalah, mereka smua adalah insan2 terpilih..1 dunia mendoakan kedamaian mreka d sna..

Ketahuilah bahawa ada
Kegembiraan di sebalik Kedukaan Tragedi MH370

Malaysia dirundung kedukaan dengan pengumuman tragedi yang menimpa pesawat MH370. Seramai 239 penumpang dan anak kapal pada adat manusiawinya berpindah ke alam seterusnya menemui PenciptaNya.
Selaku umat Islam kita dikehendaki mengamalkan ayat 155 surah Al Baqarah .
“Orang-orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata:
اِنَّا ِللهِ وَاِنَّا اِلَيْهِ رَاجِعُوْنَ
"Sesungguhnya Kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah Kami kembali."
Kepada ahli keluarga mangsa mintalah kebaikan di sisi Allah di sebalik apa yang berlaku berdasarkan arahan Nabimu di dalam Sahih Muslim iaitu:
اللَّهمَّ أجِرني في مُصيبَتي واخلُفني خيرًا مِنها
"Ya Allah, berilah pahala padaku menerusi musibah ini dan gantikanlah untukku dengan yang lebih baik”

Berita gembira kepada kaum keluarga mangsa yang beragama Islam, kerana mereka telah terpilih menerima janji Rasulullah sebagai salah seorang yang mendapat ganjaran mati syahid akhirat.
Ini berdasarkan hadis di dalam Shahih Ibnu Hibban.
الشهادة سبع سوى القتل في سبيل الله : والغريق شهيد ،…، وصاحب الحريق شهيد ….
“Ada tujuh lagi golongan yang syahid selain daripada terbunuh di dalam perang sabilillah, antaranya mereka yang mati lemas,.. dan mereka yang mati dalam kebakaran…”

Kematian mereka merupakan kematian terindah, walaupun tragis dan boleh menimbulkan trauma jika dibayangkan saat kematian tersebut namun rahmat Allah lebih besar untuk mereka yang kini sedang aman seumpama di dalam dakapan ibu sambil menunggu tiupan sangkakala kedua yang akan membangunkan semua manusia untuk ke padang mahsyar menghadapi Hari Perhitungan.

Pemergian mereka juga diiringi dengan jutaan doa dan pengharapan yang terbaik buat mereka. Pelbagai bacaan Al-Quran mengiringi mereka, semuanya ini memberikan satu gambaran awal kemuliaan mereka. Tragedi yang menimpa mereka menyebabkan ummah bersatu dengan imam yang satu dengan doa yang satu.

Yang tinggal ialah kita yang masih tidak tahu destinasi manakah berakhirnya denyutan nyawa kita, bagaimanakah tercabutnya nyawa kita? Adakah dengan rentapan malaikat maut..di saat sedang terkinja-kinja dengan kelalaian yang diaktifkan lagi dengan dadah?

Yang tinggal ialah kita yang perlu mengikut segala acuan Allah dan RasulNya bagi memastikan kematian kita juga kematian terindah.., kematian terpilih….

Ustaz Azhar Bin Yahya
Ketua
Dewan Ulama PAS Wilayah Persekutuan
Two things happened. MH370 and 529 Ikhwan muslimin. MH370 win the people hearts more. Allah is showing us something if u see what i saw.

Semoga mreka tenang d sna.
Salam takziah buat keluarga2 mangsa.
Semoga keluarga2 mangsa terus tabah menghadapi ujian ini.
Semoga kita juga mengambil iktibar dan pengajaran drp kejadian ini.
Sesungguhnya Allah Maha Berkuasa ke atas segala2 yg dkehendakiNya.

SEKIAN.

Sunday, 8 December 2013

Tupperware Comel Lote : Tupperware Online : Tupperware Malaysia : Tupperware Katalog : Tupperware Promosi : Poster Baru

Hai..

    Time2 cmni la idea utk menulis blog dtg..nak wat camne kan..time org tdo ni, ank2 tdo, sunyi..tenang..n idea dtg mcurah2.. chewah..

    Xde ape sgt yg nk dkongsikan pd entri kali ni..cuma nak perkenalkan pd anda Poster terbaru dr saya..hehe..jom saksikan..

   Tadaaaa.... chantek x? Comel x? Tiut x? Haha.. ok lah..saya menyeru kpd anda2 smua yg bminat nk berniaga, yg bminat nk buat side income, yg bminat nk jana pndapatan, yg bminat nk melancong sna sini scra percuma..hubungi Rani 0197581213..rani akan tunjuk/bimbing/pimpin/ajar uols smpai bjaya..in sya allah..Barangsiapa yg berusaha, pasti akan berjaya..

    So, , hubungi Rani 0197581213..salam maju jaya dari Rani@Team Power.
         
                      YES, WE  CAN!!

Saturday, 7 December 2013

Tupperware Comel Lote : Tupperware Online : Tupperware Malaysia : Tupperware Comel Lote : Tupperware Katalog : Tupperware Promosi

Hai smua..mmm tgh2 mlm ni nk buat promosi la ckit..asyik tayang gmbr trip je, kita ubah topik ckit ye..

    Haa, uols peminat tegar tupperware mesti kurang prasan kot dgn promosi2 bhgn kosmetik..iaitu jenama Nutrimetics..kalau di belek2, promosi Nutrimetic best2 sbenarnya..murah2..adeee je brg free yg dberikan dgn pembelian nutrimetics..
 
     Contohnye:
Skin care toning lotion + mutri moist EL hanya rm105 je..free hand & nail treatment cream

Nutri rich oil..kalau sebotol rm125..promosi bulan ni 2 botol hnya rm200 je..free plak facial peel creme yg bnilai rm189. Tak ke berbaloi2 namanya tu..

Ginger Hair Shampoo..2 botol hanya rm39.00..wow..

    Selain bhgn Nutrimetics, offer yg sgt menarik bg saya bulan ni adalah NANO WATER FILTRATION SYSTEM. Banyak kebaikan water filter ni..tp xnak crita pasal kebaikan mahupun kelebihan NNWFS ni skrg..nk crita pasal rege dlu..harga water filter nk rm2750 FREE inspire Saucepan yg bharga rm390. Sangat2 berbaloi uols..kalau nak beli NNWFS ni, ada 2 kaedah pembayaran. Iaitu boleh dibuat secara tunai mahupun ansuran..
      
     Ok lah..xnak merepek pjg..so, kalau uols nk beli ke..nak tempah ke..nak join jd ahli ke..sangat2 dialu2kan..bolehlah HUBUNGI RANI 0197581213 utk keterangan lebih lanjut..

     Jom layan bbrapa gmbr item2 yg menarik bulan ni drp Nutrimetics. .Zzzaasssss....
  

Tupperware Comel Lote : Tupperware Online : Tupperware Malaysia : Tupperware Katalog : Tupperware Promosi : Welcome Dinner Tupperware Trip 2013

Hai guys..
  
    Arini nk share pengalaman yg sgt berharga bg saya..
  
   'Welcome Dinner' - tgok kpd tajuk acara ni msa lam tentative program, rsa mcm alaaah, apa la sgt..stakat mkn2..apalah sgt..acara akan bmula jam 8mlm..so kami kena get ready dlm jam 7mlm cmtu lah.

   Lepas check in, kendur2kan urat..rebah2kan badan atas tilam empuk taraf 5 bntang, saya n roomate bsiap2 utk ke acara mlm ni iaitu 'welcome dinner'.
 
   Bsiap ala kadar..ye la, nk g makan2 je pun..isi perut. Walhal yg diisi ptg td pun masih terasa kenyangnya..tp dh Tupperware nk blnja makan, kita makan je la..kan..kan..

   Dh siap2, cntik2, wangi2 (walhal nk g mkn je pon kan), kami bgerak ke lokasi yg dnyatakan..bkumpul d sna..kt lobby hotel je pun bkumpul..kikiki

   Smentra tunggu yg lain2 smpai, dlm hati ni asyik tertanya2..diorg ni nk bwak g mkn kat maneeee la..beriya la sgt..hahaha..mkn je pun..tp saya dh xsabar nk tau mkn kt mna..toleh kiri kanan, xnmpak plak gaya2 nk mkn kt hotel..mmm bau mknn pun xde..so trus jd tnda tnya.

    Lps pastikan smua rkn2 dh ada bsama, kami pun dbwa ke lokasi..ingat naik bas ke..naik tut tut ke..rupanya jln kaki ke ke lokasi..blakang hotel..cehh(dlm hati)..

    Tp bila separuh jln je, dr jauh saya dh nmpak lampu yg bwarna warni..dlm hti bkata lg..eh, mkn kt situ ke?? Wow..wow!! Biar betul ni..bukan kot..eh..ye ke..kami trua bjalan smpaila ke tepi jeti blakang hotel..
  
     Wow!! Mmg sangkaan saya meleset..ingatkan makan kt tpt2 biasa je..bukan d hotel..bukan d restoran..juga bukan d kedai2 biasa..tapi makan atas Cruise..walaweiii...rsa nak meloncat tengok cruise..xpernah mimpi akan dpt mkn atas cruise..nak nangish pun de..dlm hati ni berbunga2 giler..sronok giler..trima kasih tupperware brands.

    Apa lagi..posing dlu sblum naik ke cruise..masuk je ke cruise, dpt kalungan bunga. Itu simbolik n adat mreka kat sni..then trus ke meja utk santapan malam..

    Welcome dinner atas cruise..smbil menikmati makanan yg sedap2, kami dhiburkan dgn pelbagai nyanyian..tarian n usik-mengusik yg sgt menghiburkan..sgt2 menghiburkan..makan malam di atas Cruise smbil menyelusuri Sungai Chao Phraya..pasti xkan dlupakan. 

   Jom layan gmbr2 kami dinner atas cruise@ Welcome Dinner..trima kasih Tupperware Brands kerana memberikan kami menikmati pengalaman manis ini..

    So, anda nak jugak x pengalaman best2 cmni? Jom la sertai Team Power.jd ahli Tupperware Brands.  

HUBUNGI RANI 0197581213 utk mendaftar sbg ahli..